Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Foto's beheren in Craft

calendarCreated with Sketch.

2021-05-05T16:04:49+00:00

eyeCreated with Sketch.

3 minuten

Foto's op een website zetten hoeft niet meer moeilijk te zijn met de standaard functies van Craft. Je kent het wel, je hebt een afbeelding op je website staan, maar op mobiel valt net het hoofd buiten je scherm. Of dat je even snel een blog online wilt zetten, maar geen Photoshop hebt om de website gereed te maken om online te plaatsen.

Gelukkig is dat allemaal verleden tijd met Craft. In deze blog leggen we uit hoe Craft het toevoegen van afbeeldingen kinderlijk eenvoudig maakt.

Afbeeldingen bewerken

Vanaf Craft 3 is het eenvoudig om afbeelding te bewerken vanuit je CMS. Je hoeft dus niet meer eerst je afbeelding te bewerken voordat je hem upload. Dat kan tegenwoordig veel makkelijk. Zo kun je afbeelding onder andere:

  • Bijsnijden
  • Draaien (linksom en rechtsom draaien)
  • Spiegelen (verticaal en horizontaal)

Het snippen van de afbeelding kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een van de standaard vooringestelde formaten (zoals 16:9, 5:3 en 10:8) of je kunt handmatig de afbeelding bijsnijden naar eigen wens. Wanneer je "Shift" ingedrukt houdt, kun je ook nog eens bijsnijden zonder de verhouding te verliezen. Kortom genoeg opties om jouw afbeelding goed uit te laten komen.

Afbeeldingen bewerken Craft CMS

Voor elke taal

Vertalen

Met Craft kun je eenvoudig je Multi-site inrichten. Of het nu gaat om een andere website of vertaling, ook afbeeldingen zijn eenvoudig vertaalbaar. Zo kun je in Nederland andere foto's dan Duitsland. De Duitsemarkt is tenslotte totaal anders dan Nederland. Hier speel je eenvoudig op in door de afbeeldingen te vertalen.

Afbeeldingen vertalen Craft CMS

Focuspunt

De troef van Craft is misschien wel het instellen van een focuspunt. Je kunt namelijk per afbeelding aangeven wat het belangrijkste onderdeel van de afbeelding is. Hierdoor zorg je ervoor dat het voorbeeld in de intro van deze blog jou nooit overkomt.

Just for sure

Back-up afbeelding

Even snel een blog online zetten en geen geschikte afbeelding bij de hand? Geen probleem voor Craft. Door het instellen van een back-up afbeelding zet je snel een blog live. Automatisch wordt de back-up afbeelding gebruikt zodat een pagina niet zonder header afbeelding komt te staan. Later voeg je eenvoudig alsnog een afbeelding toe aan jouw bericht. Wel zo handig, toch?!

Undraw posting photo v65l

Goed voor SEO

Craft is zeer geschikt voor slimmen marketeers en online groei voor jouw bedrijf. Daarom is SEO natuurlijk geen probleem. De titel van de afbeelding is aan te passen en wordt gebruikt als ALT-tekst. Daarnaast werken we altijd met image transforms en Caching om de afbeeldingen zo klein mogelijk te maken om de website extreem snel te houden. Zo wordt voor elk type scherm een andere afbeelding opgehaald om nooit te veel te vragen.

Mappen structuur

Afbeeldingen toevoegen is één, maar het terugvinden, bewerken en ordenen is ook niet geheel onbelangrijk. Via Bestanden heb je inzicht in alle bestanden waaronder ook afbeeldingen die je hebt geüpload. Eenvoudig maak je een mappenstructuur aan en vind je jouw foto terug middels de zoekfunctie. Ook vanuit "Bestanden" kun je eenvoudig jouw afbeeldingen aanpassen.

Ook enthousiast geworden?

Net zo enthousiast over Craft CMS als wij zijn? Laten we eens een keer kennismaken!