Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Nedap Security

Nedap creëert hoogwaardige hard- en software producten. Het bedrijf bestaat al bijna honderd jaar en blijft groeien. Rond de jaren ‘50 kreeg Nedap een beursnotering, nu zijn ze een van de 10 oudste beursgenoteerde ondernemingen van Nederland.

Nedap | Technologie voor het leven

Als beursgenoteerd bedrijf publiceert Nedap elk jaar openbaar een financieel jaarverslag. Dit gebeurde standaard gedrukt, maar dit jaar ontstond de wens voor een digitale versie. Het design werd aan Frappant toevertrouwd, waarop het gerealiseerd werd met Craft CMS.

Nedap is een high-tech bedrijf en creëert innovatieve, hoogwaardige hard- en software producten. Het doel? Met technologie mensen helpen prettiger en succesvoller te zijn in hun professionele leven. Het bedrijf is actief in verschillende markten, waaronder retail, livestock management en security management, en stelt de mens centraal in alles wat ze doen. De technologie die Nedap ontwikkelt vereenvoudigd producten, geeft energie en helpt mensen te focussen op de belangrijke zaken in het leven.

Nedap Security 1

Een digitaal financieel jaarverslag

Nedap is beursgenoteerd. Om die reden publiceren zij elk jaar een financieel jaarverslag. Voorheen ontvingen aandeelhouders een gedrukt exemplaar, dit jaar stelde de CFO van Nedap voor dit anders te doen. De vraag? Ontwikkel een jaarverslag anno nu: offline én online.

Frappant ontwierp het online en offline jaarverslag, waarop gezocht werd naar een wijze van realisatie. Met het responsieve design en het Content Management Systeem Craft was dit mogelijk: 196 pagina’s samengevat weergeven op 1 website, een gerealiseerd platform voor het presenteren van Nedap’s financieel jaarverslag ‘20.


Gevoelige informatie en tijdsnood

De gevoeligheid van de informatie voor het financieel jaarverslag betekende dat Craft CMS de perfecte oplossing was voor het platform. Vóór livegang mag geen informatie op straat komen te liggen. In Craft werd een two-factor authentication ingesteld, werd de preview met een http-auth afgeschermd zodat deze niet indexeerbaar was en werd de preview afgeschermd met wachtwoord en IP-blokkade. Los daarvan tekenden de betrokkenen een NDA.

Doordat de informatie voor het jaarverslag zo gevoelig is, ontstond een ander probleem: de informatie was pas 1 dag voor livegang beschikbaar. Om het jaarverslag toch op tijd gevuld te kunnen hebben, werd gebruik gemaakt van matrixblokken. Deze konden snel en flexibel gevuld worden, zodat het jaarverslag op tijd live kon.


Het proces | Nedap, Frappant & Niice

Doorgaands is een jaarverslag een flink boekwerk voor aandeelhouders. Een mooie presentatie en een belangrijk moment. Voor de digitale versie van het jaarverslag was het gevoel erg van belang. Dit is dan ook geen kopie geworden van het drukwerk, maar een uitgeklede versie met linkjes naar de offline versie. Een mooie combinatie van offline en online. Met het jaarverslag van 2020 is een basis neergezet die vertaald kan worden naar het Engels en waar volgende jaren gemakkelijk een nieuw jaar aan toegevoegd kunnen worden.